»موسسه سوما

جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲

درباره ما

گروه سوما در تاریخ 16 آبان 1379 مصادف با 10 شعبان المعظم 1421 و 6 نوامبر 2000 فعالیت آزمایشی و اول فروردین 1380 فعالیت رسمی خود را با هدف تشکیل موسسه ای چند منظوره یا اقماری با بهرمندی از همکاری افراد متخصص و متعهد ارائه انواع خدمات متنوع به همشهریان عزیز آغاز نمود.

دیباچه:

«گستردگی نیازهای امروز جامعه‌ی ما که با توسعه‌ عصر ماشینی و تنوع مطالبات اجتماعی، رو به افزایش است، باعث می‌شود تا انسان در کسوت یک مدیر در سطح کلان و خرد، نیازمند ارتباط سازنده با ارگان‌های مختلف و نهادهای خدماتی گوناگون ‌باشد.تنوع تخصص‌های مورد نیاز که گاهی اوقات به صورت پراکنده و متمایز از یکدیگر در بین عوامل مربوط، در سطح اجتماع، توزیع شده است، متضمن آن است که شما با صرف هزینه‌های بالا و هماهنگی‌‌های بی‌شمار و اتلاف فرصت‌هایی که قطعاً می‌توانند باروری بیشتری را به دنبال داشته باشند به رفع احتیاجات خود بپردازید.
بر این اساس، لزوم توسعه‌ شرکت‌های چند منظوره که بتوانند اغلب احتیاجات ضروری افراد جامعه را به صورت متمرکز و با صرف هزینه و فرصت کمتر، پاسخ دهند، بسیار ضروری به نظر می‌رسد. گروه سوما امیدوار است که با ارائه‌ی فعالیت‌های متمرکز و با برخورداری از وجدان کاری، نظم اجتماعی و اخلاق حرفه‌ای، ضمن جلب رضایت مدیران و تولیدکنندگان کالاهای داخلی، گام موثری در عرصه‌ی اعتلای شهر و میهن عزیز اسلامی‌مان بردارد. این گروه در راستای اهداف خدمات دولت الکترونیک و شهروند الکترونیک سعی خواهد نمود تا تمامی خدمات خود را به صورت الکترونیکی به همشهریان عزیز ارائه نماید.
وجه تسمیه سوما:
هوما یا سوما، از کهن ترین عناصر اسطوره ای مشترک میان تمدنهای ایران و هند باستان هستند. هوما یا همان سوما در اساطیر کهن، نام گیاه مقدسی بود که ایرانیان و هندوان از عصاره آن شربتی شفابخش می ساختند. در ریگ ودا و اوستا از آن با نیایشی شیوا و پرشور سخن رفته و به دست آوردن عصاره این گیاه نیز، جزو نیکوترین کردارها محسوب میشده اما به تدریج اعتقاد به شفا بخشی و خواص سحرآمیز گیاه هوما (سوما) سبب گسترش نقش آن در میان اقوام هند و ایرانی گردید. سوما بوته ای است که در مناطق معتدل می‌روید و در طب قومی و سنتی استفاده میشود. نام گیاه سوما در زبان اسپانیایی به معنی «برای همه چیز» و به عبارت بهتر «دوای همه درد» است و در بدنسازی جهت ساختن آمپول سوماتروپین استفاده میشود.
وجه تسمیه سوماسرا یا صومعه سرا:
سوماسرا نام قدیمی شهرستان صومعه سرا می باشد. وجه تسمیه و سبب نامگذاری صومعه سرا یا سوماسرا به چند علت است که به ترتیب از ضعیفترین دلیل، آن را بررسی می کنیم:
– قرار گرفتن تعداد قابل توجهی امامزاده و مسجد، عبادتگاه، دیر و صومعه در این منطقه از نکات قابل اشاره در نامگذاری این شهرستان می‌باشد و برخی بر این باورند که چون در گذشته های دور در این منطقه صومعه هایی وجود داشته است. اما این منطقه مسیحی نشین نبوده است که بخواهد صومعه داشته باشد.
– برخی نام این شهر برگرفته از عارف قرن چهارم و پنجم هجری شیخ عبدالله صومعه ای می دانند که امروزه مزارش در اول جاده صومعه سرا ـ فومن قرار گرفته است.
– برخی بر این باورند که چون در گذشته‌ های دور در این منطقه گیاهی به نام «سوما» وجود داشته که از نظر آریاییها گیاهی مقدس بشمار می رفته و به عنوان یکی از عرقیات طبی مورد توجه مردم خصوصا عرفا بوده است که هم اکنون نیز در زمینه پزشکی کاربرد دارد.اما اصل مطلب: از آن جا که در زبان گیلکى صومعه سرا را “سوماسرا” تلفظ مى کنند و اینکه در زبان گیلکی حرف «ص» وجود نداشته و بعد از ورود اسلام به این سرزمین به این زبان اضافه شده و همچنین کلمه های «صومعه» و «سرا» هر دو اسم مکان هستند و در ادبیات ایرانی دو اسم مکان در کنار هم قرار نمی گیرند پس اسم صومعه سرا نمی تواند درست باشد و این نام به اشتباه صومعه سرا نوشته شده است. مانند کرمانشاه و ماهیدشت که درست آن کرماشان و مادی دشت است ولی اشتباه نوشته شده است. اما در اصل صومعه سرا آمیزه ای از (سوما + سرا) است به روایتی دیگر در زمان های قدیم این شهر که محل رویش گیاه «سوما» بوده و همچنین محل تولید «سوماپالان» به معنی آبکش بوده که برای تهیه شربتی گوارا و شفابخش از عصاره گیاه سوما بخاطر خاصیت دارویی و شفابخشی آن استفاده میشد و به همین علت به این اسم شهرت پیدا کرده است.حال ببینیم در لغتنامه دهخدا درباره اش چه آمده است؛ سوما: بینایی، باصره، بینایی چشم، نور، روشنایی، افق، سو سو زدن روشنایی، گیاهی مقدس بود که آریایی ها به آن اعتقاد داشتند.
طبق مصوبه ۷۹/۲۱۷۹/۱ ش،ث، برای نامگذاری دختران موافقت گردیده است (ابرا، هه، سبحـ، ثبت…) از کتاب فرهنگ نامها و شخصیتها (نامهای کردی، اسلامی، اوستایی، باستانی) تالیف: سید شهاب خضریپس در نتیجه صومعه سرا یا سوماسرا را می توان «سرزمین روشنایی» معنی کرد.واحدهای تابعه:
نام واحد:
تاریخ آغاز فعالیت آزمایشی:
تاریخ آغاز فعالیت رسمی:
نام رئیس مرکز:

نام دبیر اجرایی:
مرکز فناوری اطلاعات سوما
۱ فروردین ۱۳۸۰
مهندس سجاد آتشین
نام واحد:
تاریخ آغاز فعالیت آزمایشی:

تاریخ آغاز فعالیت رسمی:
نام رئیس مرکز:
نام دبیر اجرایی:
مرکز خدمات آموزشی سوما
۱ فروردین ۱۳۸۱
 
نام واحد:
تاریخ آغاز فعالیت آزمایشی:
تاریخ آغاز فعالیت رسمی:

رئیس مرکز:

دبیر اجرایی:
سرپرست تحریریه:
مرکز اطلاع رسانی سوما
۱۶ آبان ۱۳۸۵
۲۵ تیر ۱۳۸۹
احمدرضا روح اله زاد
نام واحد:
تاریخ آغاز فعالیت آزمایشی:
تاریخ آغاز فعالیت رسمی:
نام رئیس مرکز:

نام دبیر اجرایی مرکز:
مرکز خدمات گردشگری
۱ فروردین ۱۳۸۰
مهندس سجاد آتشین

 

اطلاعات همکاران

۱۰۰۱ اسماعیل بلالایی بنیاگذار – مدیرعامل
۱۰۰۲ احمدرضا روح الله زاد صومعه سرایی رئیس هیات مدیره – رئیس شورای سیاستگذاری
۱۰۰۳ فاطمه روح الله زاد صومعه سرایی نائب رئیس هیات مدیره – رئیس شورای نظارت
۱۰۰۴ فرانک غفاری منشی و عضو هیات مدیره
۱۰۰۵
۱۰۰۶
۱۰۰۷ حدیث بلالایی رئیس مرکز فرهنگی هنری
۱۰۰۸ بنفشه بلالایی رئیس مرکز خدمات گردشگری
۱۰۰۹ همایون معراجی ماسوله مقدم دبیر اجرایی مرکز خدمات گردشگری
۱۰۱۰ بیتا بلالایی رئیس مرکز فناوری اطلاعات
۱۰۱۱ نیما حاجتی رئیس مرکز اطلاع رسانی
۱۰۱۲ سجاد آتشین دبیراجرایی (سردبیر) مرکز اطلاع رسانی
۱۰۱۳ محمد ضائیان رئیس مرکز اطلاع رسانی
۱۰۱۴ سیده فایضه واقعه دشتی
۱۰۱۵ قاسم خوش سیما
۱۰۱۶ فرشته توکلی
۱۰۱۷ سحر ستایش رئیس مرکز ورزش و سلامت
۱۰۱۸ بهنام رحیمی
۱۰۱۹ مریم اسد پاسکه
۱۰۲۰ حمزه هدایتی گوراب زرمخی
۱۰۲۱ سید اسدالله جلالی چمنی
۱۰۲۲ سمیه رمضانی خمسر
۱۰۲۳ حامد زاد رفیعی مقدم خبرنگار
۱۰۲۴
۱۰۲۵
۱۰۲۶ محسن آقایی دوست خبرنگار
۱۰۲۷
۱۰۲۸
۱۰۲۹
۱۰۳۰ عادله رحمتی خواه خبرنگار
۱۰۳۱
۱۰۳۲
۱۰۳۳
۱۰۳۴ دانیال مهدی پور خبرنگار
۱۰۳۵ زهرا پرورش خبرنگار
۱۰۳۶ سیده آیه میرقاسم زاده خبرنگار
۱۰۳۷ امیر حسین کاتب خبرنگار
۱۰۳۸
۱۰۳۹
۱۰۴۰
۱۰۴۱
۱۰۴۲
۱۰۴۳
۱۰۴۴
۱۰۴۵
۱۰۴۶
۱۰۴۷
۱۰۴۸
۱۰۴۹
۱۰۵۰

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://news.souma.ir/?p=10404

اخبار مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *